Hagalunds Kennel

Vid sidan om hästar har hundar varit en av Jennys stora passioner under hela hennes liv. Under uppväxten var hon med i styrelsen för Skanör & Falsterbos Brukshundklubbs Ungdomsförening och sedan dess har det inte gått en dag utan att hon engagerat sig för hundarnas väl och ve.

 

Jenny har sedan barnsben också varit mycket intresserad av hundraser och olika blodslinjer och hur man kan avla för att få fram sunda, tillgivna och harmoniska hundar. Detta intresse har lett fram till insikten att vissa hundraser mår bra av lite "outcross-blod". En del raser är idag väldigt hårt inavlade vilket kan ge en del bieffekter framförallt vad gäller sundhet. I vår strävan att få fram "den perfekta hunden" är vi därför inte rädda för att blanda in blod från olika raser - allt efter noga analyserande över vilka raser som kompletterar varandra på optimalt sätt.

 

Våra valpar växer upp i en trygg hemmiljö. Första tiden tillbringar valparna i lugn och ro med mamman. Men ganska snart börjar valparna intressera sig för vad som finns "ute i vida världen". När valparna är redo så börjar de steg för steg upptäcka och utforska allt liv som finns på vår gård. De tuffare av valparna brukar leda vägen och de mer försiktiga följer efter ett steg bakom.

På så sätt lär sig valparna tidigt att samarbeta och bli socialt väl fungerande hundar. Ena dagen utforskar valparna kanske gårdsplanen där den stora flocken höns går och pickar med gårdstuppen i spetsen. Nästa dag vill valparna se vad det är för ulliga saker som betar gräs i hagen invid stallet. Jo det är fåren som går där tillsammans med sina lamm.

 

Snart har valparna hela gården som sin lekplats och får då växa upp med andra hundar, katter, hästar, brevduvor, får, lamm, kaniner och andra djurarter på gården. Dessutom växer valparna upp tätt ihop med vår familj och våra fem barn. Allt detta gör att valparna tidigt lär sig respektera och samverka med andra djur och med människor. Något hundarna har nytta av hela livet. När vårsolen tittar fram är det ofta man ser en hund ligga och sola tätt ihopslingrad med någon av katterna på gården.

 

Lika viktigt som det är att kunna leka och samverka med andra levande varelser är det också viktigt att kunna ta det lugnt och koppla av när det är dags för det. På gården skall det därför alltid vara lugn och ro runt hundarnas viloplats. Hundarna lär sig snabbt att de kan gå och vila när de vill och de lär sig också att när man är på viloplatsen då är det lugn och ro som gäller. I och med att det alltid händer något någonstans på vår gård känner hunden inte att den måste var med hela tiden, utan det roliga finns kvar när vilostunden är över och växlan mellan full aktivitet och vila blir naturlig för hunden.

 

Utöver uppfödning av hundar hjälper vi också i så stor omfattning som möjligt till med att på ideell basis omplacera hundar (och hästar) som behöver ett nytt hem. Detta är vårt sätt att ta ansvar för de djurarter som vi lever i symbios med på vår gård.

 

Är du intresserad av en valp från vår Kennel eller vill du ha en äldre omplaceringshund, så är du alltid välkommen att kontakta oss!

 


Som en del av vår verksamhet på Hagalunds Gård driver vi en småskalig och mycket familjenära kennel.

 

Kenneln är registrerad och godkänd av Länsstyrelsen!

Hagalunds Kennel - Presentation

 

                             Välkommen till Hagalunds Kennel

 

                     Utav Länsstyrelsen godkänd kennel